PLC Code NL

Minuut waarde van pulse

Wanneer er een waterlek is, dan is er een constant hoog verbruik van het water.  Om dit te kunnen monitoren heb je een manier nodig om te weten hoeveel pulsen er in de laatste minuut binnen zijn gekomen.  Om dit te kunnen doen, heb ik het voldende bedacht:

Met een BLINK bouwsteen maak ik een pulse om de 59 seconden van 1 seconde hoog.  Met 2 TON's vertraag ik deze pulse met 100ms en 200ms.  Hieraan koppel ik 3 x R_TRIG.  Het resultaat is 3 pulsen om de 59 seconden met elke keer 100ms tussen de pulsen.

Onstabiele ZonInstraal meter

Ik heb een sensor gemonteerd naast mijn zonnepanelen waarmee ik de instraling van de zon kan monitoren.  Alleen komt er op de wago een heel onstabiele waarde binnen als er bijna geen zon is.  De waarde piekt soms tot te hoge waarden.  Ik denk dat de storing van nabijgelegen kabels de overhand krijgt.

Om dit op te lossen  heb ik manier gevonden om de ingang gedurende 10 seconde te monitoren en daar dan de minimum waarde van te nemen.

Code: TijdResets

 Dit is een stukje code dat ik heb geschreven dat resets genereerd.  Hiermee krijg je een reset bij het begin van de dag, week, maand en jaar.  Die reset kan je dan weer gebruiken bij counters.

Je hebt ook de code nodig uit Code: huidige tijd.  Je hebt een aantal global variabelen nodig:

Code: huidige tijd

Deze POU kan je importeren wanneer je iets met de huidige tijd wilt doen, bevoorbeeld een reset genereren.  Er zijn ook een aantal strings die je kan gebruiken in je VISU.

Je hebt ook de library SysLibTime.lib en SysLibRtc.lib nodig.  Je hebt ook nog volgende global variabelen nodig:

Subscribe to RSS - PLC Code NL